Belimo

  • 01 6396 970
  • info@pid-automatika.hr
  • Pon – Pet: 8:00 – 17:00

Belimo

Belimo je naš odabir kada dođe do potrebe za aktuatorima i ventilima u sustavima grijanja, hlađenja i opskrbe zrakom. Belimo je Švicarska kompanija koja svojim kupcima nudi kvalitetne proizvode visokih performansi uz garanciju pet godina od trenutka proizvodnje.

U svojoj ponudi Belimo je nudi i rješenja za nadomještanje starih serija ventila drugih proizvođača. Belimo na ovaj način dopušta korištenje svojih provjerenih pogona na postojećim tijelima ventila. Retrofit pogoni su dostupni za Siemens, Honeywell, Danffos ali i mnoge druge proizvođače (Armstrong, Cazzaniga, Controlli, Elesta, HORA, Johnson, Kieback&Peter, LDM, MUT, Osby, Riccius + Esibt, Samson, Satchwell, Sauter, Siebe, SpiraxSarco, TAC i Trend, Wittler). Pogoni ventila dolaze u izvedbama 24 VDC/VAC ili 230 VAC. Upravljanje pogonima može biti naponsko 2-10V, tro položajno i ON/OFF, s ili bez sigurnosne funkcije.

POGONI ŽALUZINA

Belimovi pogoni žaluzina dolaze u raznim izvedbama. Tako kupci mogu birati pogone zakretnih momenata od 2Nm do 40 Nm za zakretne pogone i od 125N do 450N za linearne pogone. U slučaju potrebe za sigurnosnim zatvaranjem žaluzina u slučaju nestanka napajanja Belimo također nudi pogone sa sigurnosnom funkcijom. Svi pogoni mogu biti napajani sa naponima od 24 VAC/VDC ili 230 VAC.

Kao specijalne pogone Belimo nudi brze i superbrze pogone, pogone sa zaštitom od ekstremih uvijeta rada, te pogone sa zaštitom od vremenskih utjecaja i IP66 klasom.

Za lakše povezivanje sustava Belimo nudi i pogone sa MP-Busom, Modbusom, LonWorksom, KNX-om i BACnetom.

REGULACIJSKI VENTILI I POGONI

Belimo nudi veliki raspon ventila i ventilskih pogona namijenjenih regulaciji protoka.

Dvoputi i troputi kuglični ventili pokrivaju raspone od DN10 do DN50. S navojnim ili prirubničkim priključkom za nazivne tlakove PN6 i PN16. Pogoni ventila dolaze u izvedbama 24 VDC/VAC ili 230 VAC. Upravljanje pogonima može biti naponsko 2-10V, tro položajno i ON/OFF.

Dosjedni ventili također dolaze u izvedbama dvoputih i troputih u dimenzijama DN15 do DN150 (postoje i veće izvedbe do DN250). Priključci i kod ovih ventila mogu biti navojni ili prirubnički s nazivnim tlakovima od PN6 do PN40. Pogoni dosjednih ventila imaju iste standarde za napajanje i upravljanje kao i pogoni kugličnih ventila.

Za regulaciju protoka na većim dimenzijama, moguća je i upotreba leptir ventila u dimenzijama do DN700.

PREKRETNI I ZAPORNI VENTILI

U slučajevima kada korisniku nije potrebna funkcija regulacije protoka, Belimo u ponudi ima zaporne i prekretne ventile za tu namjenu.

Kuglični ventili dolaze u izvedbama dvoputih i troputih sa T i L provrtom za raspone od DN15 do DN50. S navojnim ili prirubničkim priključkom za nazivne tlakove PN6 i PN16. Pogoni ventila dolaze u izvedbama 24 VDC/VAC ili 230 VAC. Upravljanje pogonima može biti tro položajno i ON/OFF. Korisnik također može dobiti i ventile sa sigurnosnom funkcijom koji će u slučaju nestanka napajanja ventile dovesti u siguran položaj. U ponudi Belimo nudi i ventile napravljene od nehrđajućeg čelika koji su prikladni za pitku vodu.

Za slučajeve kada korisnik treba ventile većih dimenzija, Belimo nudi cjenovno atraktivne leptir ventile. Dimenzije leptir ventila se kreću u rasponu od DN25 do 300 a postoje i izvedbe do DN700. Pogoni ventila dolaze u izvedbama 24 VDC/VAC ili 230 VAC. Upravljanje pogonima može biti tro položajno i ON/OFF. Zaporne leptir ventile od Belima je moguće koristiti i za preklopne funkcije ako se koriste dva ventila istodobno.

RETROFIT POGONI ZA VENTILE

ELEKTRONIČKI TLAČNO NEOVISNI REGULACISKI VENTILI S MJERENJEM PROTOKA/ENERGIJE

Kao novinu u području regulacijske tehnike Belimo je ponudio tlačno neovisne regulacijske ventile s mogućnošću elektroničke regulacije i mjerenja protoka u jednoj izvedbi (Belimo Energy Valve), te mjerenje protoka i energije uz dodatne senzore temperature. Belimo je kod ovih ventila omogućio i mogućnost mjerenja glikola, čime je napravio zaista vrhunski višefunkcijski ventil. Na ovaj način moguće je pojednostavljenje sustava grijanja i hlađenja jer uz ove ventile nisu potrebni dodatni mjerači protoka ili kalorimetri. Ventili dolaze u dimenzijama DN15 do DN50 sa navojnim spojevima, te DN65 do DN150 sa prirubničkim priključcima.

Upravljanje ventilima se vrši analognim signalom 2 – 10V. Komunikacija s ventilom je moguća putem niza protokola poput MP-Busa, Modbusa i BACneta.

Schischek – Ex oprema

Schischek je tvrtka specijalizirana za proizvodnju protueksplozijske (EX) opreme. Tvrtka je iz Njemačkog grada Langenzenn-a te je prisutna na svjetskom tržištu sa opremom poput pogona žaluzina, pogona ventila, senzora i kontrolera za prostore ugrožene eksplozivnom atmosferom u sektoru zgradarske automatizacije.

Schischek pokriva opremu za zone 1, 2, 21, 22 ali u ponudi nudi i opremu za korištenje van zone s vrlo visokom klasom zaštite IP66.

Kontaktirajte nas

Copyright 2024 © All rights Reserved. Design by go4digital