Phoenix Contact

  • 01 6396 970
  • info@pid-automatika.hr
  • Pon – Pet: 8:00 – 16:00

Phoenix Contact

Phoenix contact je njemačka kompanija iz Blomberga. Bave se proizvodnjom opreme za industrijsku automatiku. Kompanija razvija svoju spojnu opremu, releje, konektore, pretvarače signala, napajanja, PLC kontrolere, ethernet opremu, prenaponsku zaštitnu opremu, PCB konektore i opremu za rad sa Modbus-om, DeviceNet-om, EtherNet/IP-om, CANopen-om, PROFIBUS-om i PROFINET-om.

PLC kontroleri

Phoenix contact je dugo prisutan na području opreme automatske regulacije pa tako je prisutan i u segmentu PLC kontrolera. Naša tvrtka ima iskustvo u radu s velikim brojem Phenixovih PLC-a. Kao posebno interesantne kontrolere možemo istaknuti seriju malih PLC-a PLC logic i seriju Niagara kontrolera ILC2050.

Sa serijom PLC logic Phoenix je objedinio funkciju releja sa funkcijom kontrolera. Ideja koja stoji iza ovog uređaja je da se na uske releje ugradi kontroler s gornje strane. Na ovaj način kontakti releja su direktno upravljani s kontrolerom a u slučaju bilo kakvog kvara ili potrebe za promjenom u sustavu jednostavno se zamjeni pojedinačni relej.

Serija kontrolera ILC2050 je serija koja kao programski sustav koristi Niagara 4 framework. Ovaj modularni kontroler je namijenjen za upotrebu u zgradarstvu, nadziranju energije i infrastrukture. Na samom kontroleru se nalazi 4 LAN, 2 USB i 2 RS-485 sučelja. Sam kontroler je lagano proširiti s velikim brojem dodatnih U/I jedinica.

KORISNIČKA SUČELJA

U ponudi Phoenixa postoji veći broj serija korisničkih sučelja.

Za korisnike koji imaju potrebu za web panelom koji će se web browserom spajati na kontroler s web serverom Phoenix nudi serije panela WP. Ova sučelja u pozadini rade na Linux platformi te predstavljaju cjenovno povoljno rješenje za operatorski panel.

Za naprednije korisnike u ponudi su serije TP i BTP, koje nude izradu programskog rješenja u programu Visu+. Ova sučelja su namijenjena za korisnike koji imaju potrebe za pohranama podataka ili nemaju kontroler s web serverom.

NAPAJANJA I SWITCHEVI

Phoenix contact u svojoj ponudi nudi seriju industrijskih napajanja i switcheva.

Od napajanja želimo istaknuti seriju UNO kao seriju sa izvrsnim omjerom cijene i kvalitete. Ova DC napajanja od 24VDC pokrivaju snage od 30W do 240W. U slučaju kada korisnik ima potrebu za napajanjima sa specijalnim zahtjevima, poput npr. zahtjeva da ulaz bude trofazni, zahtjeva za velikim izlaznim snagama, potrebu za mogućnošću podešavanja vrijednosti izlaznog napona ili potrebom za besprekidnim napajanjem Phoenix nudi seriju napajanja QUINT.

Phoenixovi switcheve koristimo u slučajevima kada u pogonima trebamo uređaje koji se montiraju na DIN šinje. Visoka kvaliteta i robusnost uređaja je ovdje velika prednost Phoenix contacta.

Kontaktirajte nas

Copyright 2024 © All rights Reserved. Design by go4digital