Rješenja

  • 01 6396 970
  • info@pid-automatika.hr
  • Pon – Pet: 8:00 – 17:00

Rješenja

Kao tvrtka posebnu pozornost smo posvetili izboru opreme koju ćemu savjetovati za ugradnju, te koju ćemo ugrađivati. Glavna misao prilikom odabira naših partnera je bila da najskuplji proizvođač ne mora značiti najbolje rješenje za korisnika.

„JEDINO OPTIMALNO RJEŠENJE JE NAJBOLJE RJEŠENJE“

Ovakvim pristupom smo ostvarili mogućnost da sa istom opremom možemo zadovoljiti zahtjeve koji značajno variraju u veličini. Tako smo u mogućnosti ispuniti zahtjeve u malim projektima poput automatizacije vaših privatnih stanova a također možemo uspješno ispuniti vaše najzahtjevnije zahtjeve u bolnicama, hotelima i tvornicama.​

Automatizacija u zgradarstvu

Za naše najveće klijente koji su tek u fazi izgradnje sustava ali i za one koji imaju postojeće sustave, koje žele unaprijediti, nudimo širok spektar rješenja iz područja suvremene automatike u zgradarstvu. Naše specijalnosti su upravljanje HVAC sistemima (grijanje, hlađenje, klimatizacija), upravljanje rasvjetom, upravljanje žaluzinama. Također nudimo i BMS rješenja koja nude upravljanje i mjerenje potrošnje energije, te raspodjelu potrošnje energije po korisnicima CNUS (Centralni nadzorno upravljački sustav) Suvremeno zgradarstvo teži maksimalnoj ekonomičnosti sustava i visokom komforu korisnika. Da bi sustav ispunio oba zahtjeva često je potrebno vršiti povezivanje različitih funkcionalnih cjelina na zajednički sustav upravljanja i nadzora. Naša tvrtka ovakve probleme uspješno rješava izradom CNUS-a koji može biti izveden pomoću kontrolnog sustava na PC-u ili putem specijaliziranog računala. Daljinski nadzor Kao tvrtka vam također možemo ponuditi i mogućnost daljinskog nadzora. Pristup daljinskom nadzoru uz pomoć naših rješenja može biti jednostavniji nego ikada do sad. Svom objektu tako ćete moći pristupiti pomoću običnog web preglednika sa vašeg računala ili mobitela. Ovakav pristup vam omogućuje da sebi i svojim zaposlenicima možete dodijeliti različite nivoe pristupa. Sebi tako možete dati pristup za pregled i upravljanje, a nekome tko nema potrebu ili dovoljno znanje za upravljanje možete dati samo pristup za pregled. U slučaju pojave kvara na sustavu ili prisustva greške, sustav vas također o tome može obavijestiti putem poruke. Mogućnost daljinske konekcije vašoj tvrtki također vašoj tvrtki može donijeti značajne uštede slučaju kvara, održavanja ili preinake sustava, jer na taj način servisni inženjeri više ne moraju nužno doći fizički na vaš objekt.

Pametne kuće i stanovi

Praćenjem tržišta već godinama vidljiv je interes investitora za ugradnju sustava inteligentnog upravljanja u ekskluzivnije stambene objekte. No posljednjih godina je primjetan porast ugradnje složenijih sustava i u objekte nižeg cjenovnog razreda. Posebno je primjetan porast interesa u području stanova i apartmana namijenjenih dnevnom iznajmljivanju. Opremanjem istih sa naprednim sustavima, iznajmljivačima jamči postizanje viših cijena prilikom iznajmljivanja, a također im priskrbljuje bolje povratne ocijene od strane unajmljivača. Praćenjem aktualnih trenutnih stanova u prodaji, primjetna je značajna razlika u cijeni stanova koji su opremljeni sa sustavima inteligentnog upravljanja, naspram onih sa „klasičnim“ rješenjima. Osim porasta tržišne vrijednosti nikako ne možemo ne navesti i one direktno opipljive razloge zašto ljudi ugrađuju sustave inteligentnog upravljanja u svoje objekte. Ovdje prvenstveno mislimo na porast kvalitete stanovanja a također imamo i vrlo opipljive energetske uštede nastale smanjenjem troškova grijanja i hlađenja, te električne rasvjete. Također moramo reći da sustavi inteligentnog upravljanja mogu dovesti i do izostanaka nepredviđenih troškova nastalih radi neplaniranih događaja (poplava, požar, …). Stručnjaci PID automatike d.o.o. rado će vas savjetovati što i kako napraviti u vašem domu. Rješenje koje vam ponudimo također možemo i projektno dokumentirati, opremu možemo ugraditi a Vas možemo naučiti kako se služiti svojim novim inteligentnijim domom.

Automatizacija u industriji

Za potrebe industrijske primjene naša tvrtka raspolaže iskustvom u implementaciji mjerne opreme, što uključuje i rad sa Ex opremom. Radi dugogodišnjeg iskustva posebno iskustvo smo stekli u upravljanjima toplinskim sustavima koji zahtijevaju kompleksna upravljanja izvršnim članovima poput ventila, pumpi, ventilatora. U automatizaciji naš glavni partner je Phoenix contact, koji zadnjih godina djeluje i na području Hrvatske a koji postaje sve prepoznatljivije ime u svijetu industrijske automatizacije.

Kontaktirajte nas

Copyright 2022 © All rights Reserved. Design by go4digital